Omgeving

Vragender is een dorp van ongeveer 1200 inwoners en ligt in de gemeente Oost-Gelre (voormalig gemeente Lichtenvoorde), dat tot groenste gemeente van Nederland is uitgeroepen.

Kaart

Het dorp staat bekend om de korenmolen "De Vier Winden", de kerk "St. Antonius van Padua", de ruïne van de "St. Jacob's Kapel" en de gastvrije bevolking.

Vragender
Panorama van Vragender

Tevens is het "Korenburger Veen" gelegen in Vragender. Dit is een prachtig en beschermd natuurgebied, dat een uitgebreide en zeldzame flora en fauna kent. Men kan met een excursie een wandeling maken door het gebied, waarbij een gids het één en ander toelicht.

Bij de plaatselijke horeca is er voldoende gelegenheid tot eten en drinken. In de nabij (3-7 km) gelegen plaatsen Groenlo, Lichtenvoorde en Zieuwent kan men terecht voor ontspanning, zoals kegelen, bowlen, midget golf, tennis, squash en biljart. Zwemmen kan men in zwembaden in Groenlo (7 km), Aalten (6 km) en Winterswijk (10 km) of in recreatieplassen in Bredevoort (5 km) en Winterswijk (10 km).

Voor een tropisch zwemparadijs met sauna en wellness voorzieningen kunt u terecht bij Inselbad Bahia te Bocholt (25 km).

Café Restaurant Beneman
Café Restaurant Beneman te Vragender

Door Vragender komen ook verschillende wandel- en fietsroutes. Enkele routes die door Vragender komen zijn de Arfgoodroute en Kastelenroute, waarmee u langs plaatsen als Winterswijk, Groenlo, Lichtenvoorde, Bredevoort en Aalten komt. Bij Café Beneman in Vragender is tevens een zogenaamd Toeristisch Overstap Punt (TOP) dat het startpunt is van verschillende wandel- en fietsroutes.

Aan cultuurgoed heeft de omgeving ook veel te bieden. Zo is er in Zieuwent (6 km) een kerkpadenroute, waarin opgenomen de basiliek van de Achterhoek.
Ook staan er her en der monumentale gebouwen en ligt de boekenstad Bredevoort nog geen 5 km van de woningen vandaan. In Winterswijk (10 km) staat tevens een bioscoop, waar het hele jaar door diverse filmvoorstellingen zijn. Het kerkdorp Lievelde (4 km) heeft boerderijmuseum Erve Kots, kaasboerderij Weenink, kinderspeelparadijs Binnenpret en luchtoorlogsmuseum AVOG Crashmuseum.

Bloemencorso Lichtenvoorde
De bloemencorso in Lichtenvoorde

Tot slot zijn er vooral in de zomerperiode verscheidene evenementen in de omgeving. In Lichtenvoorde is ieder jaar een bloemencorso en in Lievelde een uniek wolcorso. Bredevoort heeft een jaarlijkse gondelvaart op de grachten.

Internet sites voor meer informatie:

Algemeen:

Recreatie:

Natuur/Cultuur:

Horeca:

Evenementen: